Gas

Gasleidingen vervangen of installeren?
Wij staan voor u klaar!

Uw expert in gasinstallaties en gasleidingen

Tijdens een verbouwing of nieuwbouwproject krijgt u al gauw te maken met de infrastructuur van gasinstallaties. Het aanleggen van een gasleiding is een uiterst nauwkeurige taak. Het risico dat gepaard gaat met deze klus is te groot om zelf te ondernemen. Gasleidingen kunnen uit diverse materialen bestaan. In het verleden werden ze vaak gemaakt van grijs gietijzer. Afhankelijk van hoe lang de leiding al ligt, kan deze van verschillende materialen zijn gemaakt. Hedendaags worden gasleidingen meestal vervaardigd uit staal, koperen buizen of kunststof (soms met een PVC mantel).


Gasleidingen worden doorgaans geïnstalleerd op de volgende locaties:

  • In muren
  • In de dekvloer
  • Ondergronds
  • In kruipruimtes
  • Als opbouw tegen de muur
  • Achter het fornuis

Door een professionele loodgieter in te schakelen voor het aanleggen van een gasleiding, voorkomt u brandgevaar. Onze loodgieters beschikken over alle benodigde certificaten om nieuwe gasleidingen correct te installeren en ervoor te zorgen dat er geen gas kan ontsnappen. Wij raden ten zeerste aan om altijd een erkende loodgieter met certificaten in te schakelen, aangezien zij over de noodzakelijke middelen en kennis beschikken om met deze gevaarlijke gassen te werken.

Nooddiensten voor gaslekken

Bij een vermoeden van een gaslek is het cruciaal om onmiddellijk actie te ondernemen. Wij bieden 24/7 noodhulp voor gaslekken, waarbij onze gecertificeerde loodgieters snel ter plaatse zijn om het probleem te verhelpen en uw veiligheid te waarborgen.

Gasleiding verplaatsen

Het verplaatsen van een gasleiding komt vaak voor tijdens een verbouwing. Als u de keuken, cv-ketel of geiser wilt verplaatsen, is het noodzakelijk om de gasleiding te verleggen. Hoewel u wellicht zelf wilt klussen, raden we dit af omdat u niet over de expertise beschikt die erkende installateurs wel hebben.

Gasleiding afpersen

Een gasleiding dient altijd in optimale staat te zijn. Regelmatig onderhoud en controle voorkomen levensgevaarlijke situaties. Het afpersen van een gasleiding houdt in dat deze op dichtheid wordt gecontroleerd. Het is belangrijk om de gasleiding periodiek te laten afpersen. Zo bent u er zeker van dat het gas veilig in de slangen en leidingen blijft. Dit komt vaak voor tijdens een verbouwing, bijvoorbeeld bij het plaatsen van een nieuwe keuken. U wilt er uiteraard zeker van zijn dat er geen gas kan ontsnappen. Voor een loodgieter is dit een routineklus. Gezien de hoge concentratie in de gasleidingen, adviseren wij ten zeerste om dit te laten uitvoeren door een erkend bedrijf zoals Installatietechniek Randstad service.

Begin dus nooit onvoorbereid aan deze klus, maar neem contact met ons op. Wij gaan dan zo snel mogelijk aan de slag om uw gas

 
×